"Hjemme" i Dubai !

Så har vi kommet "hjem" ! Det var en varm velkomst som ventet oss da vi landet midnatt i går- 34 grader. Men fuktigheten er mindre enn ventet, så det er liksom bare varmt-varmt!

Noe tull med immigrasjonen ble det jo, og ting tok litt tid. Skal stemples både her og der.

Ankom huset rundt 0200. Ungene var gira etter en hektisk(for oss voksne) flytur, og de ville slettes ikke sove. Så det ble nesten lyst før det ble stilt.

Huset er enormt. Hadde nesten glemt hvor flott det er. Hallen er ihvertfall 10 m høy, og takhøyden ellers i huset er langt høyere enn vi er vant til. Frank har jo kjøpt inn det mest nødvendige, men det mangler mye....så det går vel en stund til vi kan si at alt er iorden inne her. Gartneren kom i dag morges, og fjernet det tynne laget med sand som ligger overalt, t.o.m inne her har jeg funnet hauger med sand. Bilen var også dekket med sand selv om den har stått i garasjen!

Ungene synes det var artig med varmen. De kunne gå ut i bare underbuksa! Ikke så godt vant:-) Gard la seg på veranda gulvet og leste bok, og kom inn igjen med kroppen dekket av sand!
I dag har det faktisk vært så mye sand i lufta at vi ikke kunne se byen fra her vi bor. En nabodame fortalte at det var langt kjøligere i dag (42 grader!) enn det har vært tidligere pga av vinden og sanden. Må vel bare venne oss til sanden som svever rundt :-) Dubai er jo tross alt en ørken.

Var innom Franks jobb i dag med alle små- i 34. etasje. DET var høyt. Det tar ca 20 min å kjøre dit hvis trafikken en ok. Nå er jo ikke trafikken like ok til tider her, og vi stod ganske lenge i kø på veien hjem. Jebel Ali Port ligger rett her nede, og forsyner Saudi Arabia, Yemen, Oman etc med gods via havna og trailere. Så en del tungtrafikk er det.
Vi merker ikke noe her vi bor.
Dette er en liten grønn oase midt i sanden. Var i bassenget i ettermiddag, og det var en deilig opplevelse. Ungene storkoste seg i det kjølige vannet. De mente det var helt topp å bo her hvor de kunne bade hver dag :-) Ungene virker litt slitne, og urolige. Håper det vil gå over når de venner seg til huset og området. Klart varmen betyr noe og. Gard mente klærne ble klissvåte og satt seg fast til kroppen. Og det stemmen nok det, i ettermiddag var det hett.

Måtte handle dagligvarer i dag, og alt er litt fremmend og nytt. Minst 50 varianter av en og samme vare, og jeg ble litt forvirret der jeg fjasa rundt med handlevogna. Det ble mest såpe, tannkrem og frukt! Får bruke tida til hjelp. Prismessig er Dubai langt billigere enn i Norge. Får en del varer mer for pengene her nede, Grønnsaksdisken bugna over med mye jeg aldri før har sett, så her er det masse å lære !

Summa-summarum- er det godt å komme ned hit og begynne på livet i Dubai. Det er mye nytt, og ting vil nok ta litt tid, men det er spennende å få oppleve dette. Litt godt er det også å vite at varmen avtar nå framover....

Skulle legge ut bilder, men kamera gikk i bakken, og har gitt seg ;-( 
Jeg kan motta e-post, men for øyeblikket får jeg ikke sendt noen fra meg! Vi jobber med saken. Men til deg Britt; stå på!!! Du har min fulle støtte :-)

Vi høres!


6 kommentarer

Britt Hjelle Johansen

24.aug.2008 kl.21:45

Hallaisen. Godt å høre at dere er komt vel fram. I dag har vi faktisk hatt det ganske varmt i Nord-Norge også, sol og nærmere 20 grader;-) Men må jo innrømme at jeg misunner dere...... og regner med at dere ikke lengter tilbake.... ennå iallefall. Skal holde deg oppdatert på den saken jeg mailet deg om, men orker ikke bry leserne dine med det her, så jeg fortsetter med det pr mail. Hils alle sammen, og kos dere masse!!!!
Britt.

Vanja Christensen

25.aug.2008 kl.09:31

Så spennende å lese her Øydis!! Blir nok å kikke innom her av og til. Jeg syns vi var tøffe som torde å flytte fra nord til sør, men dere er.....MEGAtøffe:o) Klem fra Vanja

pappa

27.aug.2008 kl.12:34

Et megastort hus. Dere ble jo nesten borte. men vi håper og tror dere snart vil finne dere til rette selv om det nok vil ta sin tid. Hils alle fra oss. Vi tenker på dere. Må snakke med dere vedr. skademelding.
Klem mamma og pappa.

Marina Hoel Heitmann

27.aug.2008 kl.13:03

Hei alle dere i det digre, fantastiske huset!! Nyt det! Nyt ekkoet, nyt sanden, nyt livet og hverandre!! Nyt umbrakonøklene fra IKEA og kolonialbutikken med endeløse rekker av uforståelige varer. Dette er et eventyr de fleste drømmer om, og da får dere jaggu ha det bra, sant :-) Veldig imponert over deg Øydis som er så flink til å legge ut bilder og skrive, dette er artig å følge med på.
Anna hilser til Bård. Hun feirer bursdagen sin på Varden med gode tur-venner og kake, en finere plass til å feire kunne hun ikke tenke seg, og hun visste at hvis Bård var hjemme hadde han blitt med! Neste år, sant!! Kos dere veldig alle mann! Hilsen Marina & Co

Guro Karstensen

27.aug.2008 kl.21:22

Hei Øydis & co! Ja, så ble ikke vi med på lasset selv om vi lekte med tanken en stund. Jeg er sikker på at dere har gjort det riktige , og at dere snart er i gjenge! Lykke til med dagene og ukene framover! Inga har begynt i barnehagen, 11 mnd gammel, og selv har jeg begynt å jobbe i full stilling. Joho, her går det unna! Skal hilse fra de andre

Finn Wikmark

27.aug.2008 kl.23:42

Takk for at du holder oss oppdatert på det nye liv. Savner dere.
På avstand blir jeg klar over hvor glad jeg er i dere. En vis mann har sagt, "det kreves avstand for å se hvor fin skogen er, ellers blir trerne iveien".
PappaFinn.

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits