Iftar og jordskjelv.

img00801

I går kveld var vi invitert på Hilton hotell på Iftar. Det er festmåltidet etter solnedgang under Ramadan. Satt ute under åpen himmel og spiste utrolig god arabisk mat. Det var jobben til Frank som arrangerte festivasen.
Ungene spiste grillspyd og "kjøttkaker" ( de mente det var kjøttkaker, og da stiller vi ikke flere spørsmål ved det :-))
Dessert bordet var jo en søt drøm, så dette var en opplevelse! Etter vi hadde spist, badet ungene, så klart !

img00812img00856

Hvite duker og hvite stoler- var jo dømt til å mislykkes.....Guro fant ut hun kunne dyppe frukt i flytende sjokolade- og det gikk jo ikke upåaktet hen ;-)
img00867

Frank ringte fra jobben i går ettermiddag, og de hadde blitt evakuert. Han var da på vei ned trappene fra 34. etasje. Mer enn det viste han ikke. Han bare fortalte at huset svaiet, og bordlampene hadde ristet på kontoret. Det viste seg at det hadde vært jordskjelv. Episenteret lå rett utenfor Bandaramas , Iran, ca 30 mil herifra.Skjelvet var faktisk på 6.2, så det var ett kraftig skjelv. Vi merket ingen ting, ungene var i bassenget- så der var det nok hopp og sprett.
Frank hadde nok vært litt bekymret, det tar 7 min å gå ned fra 34. etasje.... Men det gikk heldigvis bra. Dubai er ikke kjent for jordskjelv, men vet fra tidligere at det har vært flere i Iran.

Ellers har det vært mer de nære ting som har opptatt oss denne uka. Ungene har kommet godt i gang med skolen, og trives godt. Bård hadde mistet matboksen sin i går, og de ringte fra skolen fordi han gråt så fryktelig. Han hadde ikke klart å fortelle hva det var...så ting tar vel litt tid. Men jeg er imponert over hvor fort de plukker opp ord og fraser- spesielt Gard og Brage. I går ramset de opp alle dagene på engelsk for meg :-)

Guro har hatt innkjøring i bhg denne uka, og det gikk ikke helt smertefritt de to første dagene, men i går sa hun at hun ikke skulle gråte. Og det gjorde hun ikke heller. Hun var blid og fornøyd- og barnehagen var artig!

I dag er det siste skoledag før helga, men Gard og Bård skal til øyelege inne i byen. Så alle er hjemme. Jeg skal kjøre de til Ibn Battuta, ett stort kjøpesenteret rett ved Franks jobb, og Frank hente de der. Kjørte i går til Dubai Marina, og det er litt skummelt. Plutselig er fila di borte, og du må inn i nabofila....Og ingen slipper deg inn, her er det ikke mye hensyn-kjøring. Og ligger du i feil fil, og er så "ueheldig" at den fila ikke plutselig blir borte- ja så kan du regne med å måtte kjøre land og strand rundt for å komme dit du skulle igjen...
Så derfor får Frank kjøre de inn til byen- det er for tidlig for meg ennå ;-)

Da håper jeg dere har det bra hjemme og at høsten steller pent med dere. Vi har rundt 40 grader og sol !!!!! Måtte bare si det............
Klem

2 kommentarer

Britt Hjelle Johansen

11.sep.2008 kl.17:41

Heisann
Det e så artig å følge med på det dåkker oppleve der nede, du e kjæmpeflink å oppdatere bloggen, Øydis:-)
Stor klæm!!!

Sverre

12.sep.2008 kl.20:32

he sös med fam..

det ser ut till aatt dere har det riktig bra..herligt:-)
Hils alla dine fra oss i Sverige:-)

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits