Bilkjøring og skole/barnehage

Og det summerer vel stort sett opp det vi mammaene gjør her i Dubai i uka.

 

Guttene har det flott på GCS(skolen). Bård har truffet en norsk gutt som også går i engelsk klassen hans, og det var nok en stor lettelse. Miss Lisa, læreren hans, sier han forstår mye, men ikke sier så mye. Han er ivrig og jobber godt med leksene. Leksene er stort sett å lese lette bøker. Det øker vel på etter hvert. Han trives i alle fall, og han har fått flere kompiser.

 

Gard og Brage sier ikke så mye, men er svært fornøyde. Vet ikke hvor mye de skjønner av det som foregår, men de har nok snappet opp en del. Jeg snakker litt engelsk til de her hjemme, og de forstår også en del. I dag lekte de med jente i bassenget, og hun lærte de fargene!

Tysk læreren deres sa vi hadde flotte gutter- da blir jeg jo litt stolt!!

 

Legger med en link til skolen for dere som er interessert ; http://www.taaleem.ae/home.php

 

Guro går det også bra med. Jeg er ikke akkurat imponert over barnehagen, standarden er ikke den samme. 15 små i ett lite rom, og de ser ut for at det er å male som er tingen. Men hun er nå delvis fornøyd. Liker å leke med andre unger. Hun er i barnehagen 3 dager i uka. Så er det stas med matpakke .Første dagen jeg var der stusset jeg over at det stod filippinske damer ved doen. Det viser seg at det er bleieskiftere! Førskolelærerne skifter ikke bleier! Som retsen av Dubai, har de folk fra den tredje verden til å gjøre dritt jobbene, bokstavlig talt !

Her er linken til hennes barnehage; http://www.childrensgarden.ae/

 

Det er mange av ungene de møter på skolen og i barnehagen som bor i området, så det blir jo litt lokalmiljø her!

 

Så var det oss voksne. Frank jobber nå hver dag, og han trives godt der han sitter og svever i 34. etasje! Han er nok ikke altfor glad i biltrafikken, men han har faktisk klagd litt mindre her enn det han gjorde i Oslo. Kanskje har det noe med at bilene er så spreke her, sånn at det blir litt artigere å kjøre?!

 

Så var det ho mor sjøl; Jeg trives. Det er jo hektisk, men det hadde det jo vært uansett hvor vi er. Morgenen begynner 0645(skrekkelig tidlig!!!!). Da drar vi ut ungene av sengene, og har faktisk kledd på de skoleuniformen mens de fremdeles sover. Må jo lage fire matpakker, og det er liksom ikke nok med to skiver brød inntulla i matpapir. Frank tar med seg guttene på skolen, og jeg tar Guro. Så har jeg noen timer alene- det er jo luksus. Har trent, svøm t- og gjort huslige sysler. Men har også vært ute på vift! I dag var jeg i The Lakes på norsk-dame treff. Det var veldig hyggelig. Hyggelig å snakke norsk med normale damer på min alder +/- med bena godt plantet på jorda.
Kari, min søte hyggelige nabo, er ei flott dame fra vestlandet. Hun bor her på 2. året, og har masse å fortelle og lære meg. I dag fikk jeg kjøre bak henne til treffet. Har litt høyere adrenalin i kroppen enn vanlig, når jeg setter meg ved rattet og kjører på Sheik Shaid Road. Der går det unna, med masse fil bytte hit og dit. Legger med ett bilde fra veien. En av hovedårene i byen.

7110888lg 

Ellers blir det jo mye kjøring til og fra skole og bhg. Bilen har 250 hester, og jeg synes jo også at det er bittelitte granne artig å trykke på gassen for å bytte filer. Den drar jo som rakkeren! Noe annet enn karavellen hjemme med sine 70 !

Å hente guttene er en het opplevelse. Skolen ligger i ørkenen, og det steiker der ute midt på dagen. Guro har begynt å sippe hver gang vi skal hente dem, fordi hun synes det er så varmt!

Apropos skolen, jeg har meldt meg frivillig til å hjelpe til på mandager med svømming og ekstralærer i engelsk klassen. Er jo litt artig å se hvordan guttene har det.

 

Så slik er dagene for tiden. På fredag er det velkomst fest på sjømannskirka, og der får vi risengrynsgrøt! Kari hadde brunost i fryseren vi kunne få- så nordmenn er seg selv like.

Guro er kjempetrist for at Prim boksen ble tom forrige dagen, så det må dere pakke i kofferten dere som kommer på besøk .

 

Ramadan går mot slutten, og jeg ser nå litt fram til det. Savner å få meg en latte på dagtid - alt er jo stengt. I dag hadde faktisk politiet tatt 2 stykker på stranden for å drikke. Og jeg snakker ikke om alkohol, men om vann!!! Så det er litt strengt nå under Ramadan. Når Ramadan slutter er det Eid. Da har ungene og Frank fri i 4 dager. Da er det fest har jeg skjønt! Fikk ett skriv fra skolen at de skal lage Eid pakker til arbeiderne her. Vi skal fylle sko esker med alt fra telefonkort til tannpasta. Så deles det ut til de som faktisk bygger dette landet. Så  nestekjærligheten er også sterk i Islam !

Avslutter med et bilde fra Ibn Battuta- kjøpesenteret vi bruker; Ett syn for øyet!
7119393lg
 

Stor klem

2 kommentarer

Anne-Marie

18.sep.2008 kl.12:15

Takk for herlige hverdagskildringer fra Dubai. Artig at du allerede har tilbudt deg som frivillig. Høres jo ut som trivselen allerede er høy. Så langt er jeg mer oppdatert om ståa med dere enn vi har pleid å være. Klemmer fra oss

ida berge

14.okt.2008 kl.19:49

det bilde av kjøpesenteret så mest ut som en kirke eller noe i den duren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits