Iftar, 40 og maid!

I dag er skribenten 40?..det høres veldig gammelt ut J

 

Så har ungene gått på skolen i tre uker, og så er det jammen ?juleferie?- Eid, slutten på Ramadan. Så det er en uke ferie. Ramadan slutter riktignok ikke før tirsdag eller onsdag, helt avhengig hvorvidt en Imman i Mekka ser månen eller ei. Men skolene tar likeså godt hele uka fri. Frank tar fri 3 dager, så det blir en liten ferie her og.

 

På onsdag var det Iftar på skolen. Det var kjempekoselig. Det var dekket på med flotte lanterner og ?julepynt?- og deilig mat. Underholdning var det og. Det var artig å se ungene i skolesammenheng. Gard og Brage rasa nå rundt og lekte, og brød seg ikke mye om språket ikke er det samme. Bård var litt mer skeptisk, og synes nok det er litt vanskeligere.

Legger ved bilder fra festen.

Parkeringsplassen til skolen, rett og slett i ørkenen;
img01502 

Fra underholdningen i gymsalen;
img01568

Nydelig mat;
img01579
Ellers har skole dagene gått bra. Guro sliter litt ennå, men håper det ordner seg. Hun sa til meg her en dagen;? snakker vi engelsk mamma ?? Litt forvirret er hun nok.

Brage sa han lengtet hjem i dag til bestemor, bestefar og Doricca. Jeg spurte hvorfor han ville hjem, og det var fordi de bare snakket engelsk her.

 

I går var jeg på The one and only Le Mirage, 5 stjerners hotell sammen med 7 flotte norsk damer. Vi var på tak baren og koste oss med vin. Ved midnatt kom det tre kelnere med kake og sjampis- og de sang ?happy birthday?- da ble jeg rørt da J Det var nok Kari (min nye nabo) som stod bak J Og til deg Torunn, her koster Strawberry daiqury under halva priset!! Så du må bare ta flyet fatt og komme deg ned. Det var forresten ett fantastikk hotell. Som å komme inn i eventyret ?tusen og en natt?. Buer, ganger, søyler, vann og mosaikk alle veier.

Var hjemme 0200 i natt, og det er ikke likt megJ

 

Våknet i dag med sang og kake!
img016817
Deretter ble jeg fraktet til Al Qasr, nok ett 5 stjerners hotell, for en spa opplevelse. Og det var en opplevelse!!! Det er sjeldent jeg har slappet av sånn som jeg gjorde i dag. 3 t behandling, og jeg tror ikke jeg lea på en stor tå! Så til dere som kommer på besøk, dette må dere få med dere!!

Hadde middag på Sheraton etterpå. Høres ut som et liv i sus og dus?.det er det nok og, men ting er billigere her hjemme J


Inngangpartiet til hotellet; 
img017625

Avslappings rommene på spaet; 
img017726img017827
 

Så var det det som ikke er så trivelig her; få elendigheten inn i stua. Desiree fra Filippinene skal begynne som maid her, bare hun kommer seg ut av huset hun er i nå. Og hun er bare en av skjebnene man treffer på her nede. Jeg blir konfrontert, ubehagelig konfrontert, med de sinnssyke forskjellene det er i verden og hvor urettferdig det er. Og jeg føler ubehag over at det er sånn. Hun har vært hos en russisk familie i 2 år, ikke fått lønn på ett år, nesten ikke mat, ingen fridager?.Hører også historier om maider som bor i kott, og i garasjer. Vi sjekket arbeidsmiljø loven her, og den er grei nok, men gjelder ikke for maider og tjenere. Så de har INGEN rettigheter i det hele tatt. Det gjør inntrykk. Historien til Desiree fra hjemlandet er heller ingen solskinnshistorie. Mor som døde da hun var 8, far som ga de bort?.

Det gjør inntrykk. Selv om det er aldri så ubehagelig å sitte og høre på, så er det på en måte utrolig bra at vi kjenner det sånn. Hjemme er vi stort sett mer eller mindre like, her er det mennesker som ikke blir verdsatt mer enn som hunder. I alle fall, føler vi har ett ansvar på en eller annen måte. Ikke kan jeg redde verden, så realistisk er jeg, men jeg kan i alle fall lære ungene mine noen verdier vi ikke helt ser hjemme, og også lære de å være takknemlige for at vi har det så bra. Det er slettes ingen selvfølge!

 

Så slik er det her?.


Slutter med ett bilde av ungene som lager Eid kort; 
img01491 
Stor klem!

4 kommentarer

Britt Hjelle Johansen

26.sep.2008 kl.22:54

Hallaisen!
Gratulere me dagen:-) Du hold deg godt:-)
Ser at dåkker har d bra, her e d verkeli blitt høst, regn og vind....

Berit Sofie

26.sep.2008 kl.23:28

Gratulerer Øydis!
Setter stor pris på at du er så flink til å skrive blogg. Veldig godt å lese hvordan det står til med dere.

Ønsker dere alt det beste!

Karin Holst

27.sep.2008 kl.13:11

Heia Øydis. GRATULERE med vel overstått!!!! Du ser ikke ut som om du er en dag over 39;-)
Her i nord har vi regn, vind og kjølig. Skikkelig nitrist høstvær.

Har nettopp avslutta ei uke med studier. Tror jeg har funnet tittel på Bachelor-oppgaven min! Hva sier du til : "Bruk av humor i sosialfaglig arbeid med ungdom - ikke til å spøke med". ?? Det kan jo bli festlig, kanskje. Har inntrykk av at alle andre skal skrive om deprimerende (men selvfølgelig viktige) tema som overgrep, rus og mobbing. Jeg skal jo selvfølgelig skille meg ut, da.

Livet på Støa går som du sikkert vet, sin vante gang. Har jo bare stilling ut oktober, foreløpig, men du vet.....æ klore mæ fast.

Så må du kose deg med varme, basseng og alt det andre skrytet. Vi har fersk fisk og iskalde soverom om kvelden. (Prøve å overbevise mæ sjøl om at "her er det fint", men høre jo at det kom ikke fra hjertet).

Koz og klemz

Nina Valmyr Wikmark

28.sep.2008 kl.12:21

Hei Øydis! Og gratulerer med dagen fra oss alle i Trondheim.
Nå har jeg og barne vært en helg oppi Nerskogen (oppdal) på Hyttetur, mens Ronny har vært på spilling! I morret voknet vi til snø! Madelen klarte å trille en ganske stor snøball som skulle bli en del av snømann.... Brrrr...si nå æ!
Nå er vi kommet hjem, og har fyret i peisen. Ute blåser det ganske bra her nå, men snø er det ikke her hjemme ennå....men det bli vel ikke lenge...huff....
I morgen starter jeg på Ikea igjen, og blir der 100% i 3 mnd først, så bli det vel å fortsette etter det!
Klemmer fra oss i Trondheim!!!

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits