20 oktober

Hei igjen.

Det er vel på tide å skrive noen ord igjen.

Forrige uke var en fin uke. Ungene finner seg mer og mer til rette. Brage sier riktignok han ikke forstår hva de sier eller snakker noe engelsk selv, men hver dag har han klare beskjeder hjem om ting vi skal huske :-) Han leker og har funnet sin plass i KG1. Gard har nok hatt det litt tyngre. Han er nok ikke så sosial som broren, og strever nok med at alt skal være så perfekt. Han hadde derimot fått opptre for klasse med leke mikrofon og sunget, så det var kjempe stas ! Men det kommer seg med han og.

Guro går i barnehagen, om noe motvillig. Hun sier hun har hatt det fint, og er blid og fornøyd når jeg henter henne. I går møtte vi en liten gutt på butikken, hvor hun da ropte navnet hans og smilte- så hun har det vel ikke så ille der...håper så klart mor....Ellers er nå hun ei krutt tønne for tida !! Sta og sint som bare det !

Bård har gjort kjempe framskritt på skolen, og skal nå overføres mer og mer til sin ordinære klasse. Jeg er imponert over hvor flittig han er til å jobbe med lekser- gjerne 2 timer pr dag. Han har vært syk noen dager nå, men er tilbake på skolen i dag. Han har nok vært fryktlig sliten. I går kveld snakket han i søvne på engelsk!!

Frank hadde fri på torsdag for å ta meg med i banken for å få konto. Det var ikke så lett. For hva skulle jeg med konto ? Jeg jobbet da ikke, og jeg kunne jo få penger av mannen min, sa araberen bak skranken. Jeg svarte så høflig jeg bare kunne at jeg ønsket en egen konto slik at mannen min ikke skulle ha innblikk i alt jeg foretok meg økonomisk- han så bare rart på meg. Men til slutt fikk jeg nå en konto, som det måtte til enhver tid stå 5000 aed på!

I helga fikk vi besøk av Anne Berit og det er hyggelig. Hun er i skrivende stund ute og soler seg, jeg for min del orker ikke FOR mye sol. Vi var på stranden på lørdag, ved Burj Arab (seil hotellet)- og det var flott. Faktisk bare andre gangen jeg er på stranden siden vi kom....

Frank har sittet fast i trafikken noen ettermiddager på rad og det liker han ikke. Anne Berit og jeg skulle til frisøren i går, og da uten unger. Men takket være trafikken hadde jeg kravlende unger under hele seansen. Litt stive skuldre når jeg endelig var ferdig :-)

Og så har jo alt blitt lettere her hjemme. Desiree har flyttet inn, og holder huset i tipp topp stand til enhver tid. Vi ber henne ta det litt med ro, men hun hører ikke så godt på det øre. Og jeg må jo innrømme at dette er sinnsykt deilig...det er nesten som å være på hotell i eget hjem! Jeg lager fremdeles mat altså- og vasker tøy !
Det fine er jo at når ungene kommer hjem kan jeg være der helt og fullt for de. Det har nok hjulpet Bård masse i forhold til leksearbeid. Huset har blitt roligere, og jeg tror alle er fornøyde. Desiree også ! Vi vil hun skal spise middag sammen med oss som en del av familien. Dette var nok ikke lett for henne i starten, men nå sitter hun nesten med hele rumpa på stolen...Men er fryktelig snar til å sprette opp.

Så slik har vi det her. Høsten har kommet, og tatt med seg all fuktighet- så nå er de 37 gradene på dagtid bare deilige. Jeg fryser om kvelden når det bikker under 30 ! Og kaldere skal det jo bli...Men frost får vi ikke :-)

Vi lengter ikke hjem i det hele tatt, savner dere der hjemme, men har det fremdeles fint. Mindre kaving med armer og ben, skjønner mer tarfikk strukturen her- og falt litt til ro med rutinene.
Nå skal Guro hentes klokka 14 00, så guttene 1530- de har lang dag i dag fordi de er på Mad Science etter skoletid. De kom hjem forrige mandag med selvlaga dinosaurus tann, og noe rykende isbiter. Kjempe entusiastiske ! Så det blir spennende å se hva de har med seg hjem i dag.

Håper det står bra til med dere der nord, både i nord nord og litt lengre sør. Det er kjempe stas med kommentarer på bloggen :-) Takk for det !

Denne gangen er det ingen bilder.....neste gang :-)

4 kommentarer

Nina Valmyr Wikmark

20.okt.2008 kl.18:28

Åhhhh, det høres deilig ut med varmen, nå begynner det å bli kaldt her. Strømpebukser og varme gensere til barna er funnet frem. Og peisen tennes enkelte kvelder....... Og jeg misunner dere hun Desiree, sukk, tenk å hadd noen som hadde ryddet her i huset. Men, men jeg kan være "Desiree" fortsatt jeg da. Her i huset har vi fått en ny hverdag, jeg jobber nå 100% på Ikea. Jeg trives veldig med arbeidsoppgavene, og arbeidsplassen.
Ronny jobber fortsatt 200%...(he,he)
Merker at det er en mer hektisk hverdag, og liker ikke det helt! Savner mere tid til barna. Mandager går Amalie på dans på "step by Step", så mandager er hektiske. Jeg slutter 15.30, så må jeg hente barna fra skole og barnehage, da er jeg hjemme 16 - 16.10 tia. Så skal Amalie gjøre lekser, og det tar jo sin tid, så skal amalie gjøre seg klar til dans, også dra til dans som starter 18.15. så er hun der en time. Hjemme igjen like før 19. 30. og da er det mat, gjerne varmmat, for det har vi ikke hatt tid til tidligere på dagen. Tirsdager går Madelen på Allidrett, og denne dagen er det ofte bursdager til jenter
klassen som Amalie skal på, men heldigvis ikke vær tirsdag. Onsdager er det Sang og Drama for Amalie. Torsdag og fredag heldigvis fri! Så jeg merker det blir litt mye.
Amalie har plagdes litt på skolen siden hun startet, og nå er hun på utredning til spes.ped på skolen, og hun mener at Amalie kan ha sånn "talldyseleksi" (aner ikke hva det heter) Og mener hun må utredes videre. Jeg er glad vi endelig har fått hjelp.
For jeg og Amalie har begge endt i gråt under leksene. Er så veldig fortvilende å ha det slik. Det er bra at det går bra med alle dere der nede. Jeg misunner dere veldig. Du får hilse! Klemmer fra fossegrenda til Dubai.

Ingvild

20.okt.2008 kl.20:51

Hallo! Jeg leste det du hadde skrevet i dag, og kunne se det hele for meg. Det er nok litt større forhold enn lille Finnsnes. Og det med trafikken er jeg glad jeg slipper!Det er godt å høre at dere har tilpasset dere så bra alle sammen. Jeg har en søster som flyttet til Danmark sammen med familien sin i fjor. Mannen hennes kunne konstatere at der de andre i familien hans bodde der var hans hjem. Slik blir det vel med dere også. Nå har dere fått et hjem der nede. Og det er bare bra at dere ikke lengter hjem. Men vi savner dere også:) Kristian snakket om dere sist i går! Nyt tilværelsen fullt ut!
Stor klæm:)

anne-marie

22.okt.2008 kl.09:19

Hei igjen
flott bilde av deg Øydis:)
Jeg lurte på om du fortsatt er på msn ?- isåfall vil jeg gjerne prøve å ha live kontakt med deg. Fast tlf virker ikke og mobil er vel dyrt... Her er det vakkert høstvær - og noen dager kalde, ungene jublet forrige dagen fordi det var frostrim på taket: SNØ!!! tenkte de. Vi trives alle 4 for tiden og det er deilig at høst/vinter depresjonen ikke har "tatt" oss:=) Ønsker deg og familien fortsatt lykke til med integrering, språk og alt som hører med.
"Varme" hilsner

Gro Bjerke Skatvedt

25.okt.2008 kl.23:19

Hei igjen.

Høres utrolig deilig ut..... ferie nesten hele tiden????? Neida, jeg skjønner at hverdagen er der, men på en " enklere og lettere " måte.
Her hjemme løper ukene unna. Inne i en hektisk periode på jobben. Holder på med konferansetimer, og da er det mange timer på jobb.
Ellers har den store høststormen kommet. Det blåser helt utrolig, selv her på Østlandet. Liker før huset letter, spør du meg.
Vi får holde oss fast.
Hils så mye til alle dine, og kos dere videre.
Klem

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits