Siste dag i oktober

Tiden går så fort!

Anne Berit dro for en uke siden. Her er ett bilde hvor hun spiller ball med ungene utenfor huset;
img03312
Dagen før hun dro kjørte vi til Fujairah. Fujairah ligger på på østkysten, og vi badet i det indiske hav. Det er vel sånn ca 15  mil hver vei (ettersom hvor masse feil man kjører :-)), og veien går gjennom ett fjellpass. Fasinerende fjellformasjoner. Rett før Masafi har de Friday Market, og det er salgsboder som bugner fra alt av frukt , grønt, plastleker til persiske tepper. Og her gjelder det å prute. Har fått litt teken på det, og endte opp med 3 håndlagede tepper for skitt og ingenting! Fruktmarkedet;
img03343
Derimot så glemte jeg å prute i fruktbodene, og måtte betale 40 kroner for en kokosnøtt !!!
Fujairah er en av emirat statene, og er en rolig liten by iforhold til Dubai. Vi rakk ikke annet enn å spise og bade på Hilton Hotell, men neste gang skal vi ta oss bedre tid.Lunsj og bading ved det indiske hav;
img03444

img03381
På veien til Fujairah, i staten Sharjah (som forøverig har langt strengere lover enn Dubai. Sønnen til sheiken døde for noen år siden i trafikk ulykke hvor alkohol var involvert, så i Sharjah er alkohol forbudt t.o.m. på hotellene)- jo, vi møtte svenske kongen som kjørende i kortesje !
Når vi snakker om nabostaten(som ligger sammenhengende med Dubai)- har de løst opp lovene ang adopsjon, og der er det lov å adoptere barn. Nå har ikke vi tenkt å adoptere noen, men grunnen til at jeg nevner det er at her er det "skittent" å adoptere barn her  Dubai. I al Wasl (bydel i Dubai) er det visstnok et barnehjem, fullstappa med barn som aldri får bo i ett hjem pga av lovverket.....Trist!
Det er masse, for oss, merkelige lover og regler. Sheiken er sjefen i landet, og han bestemmer lovene- ene og alene. Han tar veldig godt vare på sine egne (de er kun 5 % av befolkningen her), de får hus, penger og gratis vann og strøm( som er DYRT!). Og her rangeres befolkningen etter rikdom( Emiratene er på første plass, uansett rikdom), ikke farge og rase- det er jo en trøst :-)
Kunne sikkert ha skrevet side opp og side ned om hvor annerledes dette er enn det vi er vant til. Det er spennende, fasinerende, merkelig, tragisk og rart...Men vi er gjester her, og får forholde oss til slik lovverket er.

Så er det mange som spør om vi merker finanskrisen her. Jeg merker fint lite, men det har svingt på børsen her og. Som jeg sier- vi er her nå, vet aldri når vi må hjem igjen- og nyter hver dag så lenge vi er her :-) Boligmarkedet er hett her nede, og det forundrer meg at all denne byggingen de driver med, klarer å holde seg på bena! Husprisen steg ifjor med 40% ! leieprisene og, slik at det faktisk er flere expats(sånne som oss), som forlater Dubai fordi de er for dyrt her. Husk at skolepengene også ligger på 50-100 000 pr unge pr år!! Dhiramsen følger dollarkursen, og for nordmenn har jo >Dubai blitt dyrere den siste tiden.

Ellers har uken som har gått vært en hektisk uke. Ungene har hatt swimming squad på skolen, og der har jeg jo vært og fulgt med, her fra stafett;
img31921
Gard har jo slitt litt, og har hatt en runde hos lege for å sjekke at ting er ok. Han har kommet seg denne uka, og det er vi glade for.
Vi kjøpte oss en sånt keyboard med piano lyd, og dette har han kost seg med. Nå tar han piano timer, og imponerer både spillelæreren og oss! Brage er nå en hopp og sprett gutt :-)
Når det gjelder engelsken til tvillingene, er det også imponerende. De forstår masse, og de former mer og mer setninger. Guro har sluttet å si nei- nå er det bare no! Bård gjør fremdeles kjempeinnsats på skolen. Han skal være her i 20 år sier han, fordi skolen er så bra.

Frank er nå på jobb. Han har en kollega som jobber slik han gjorde før, og han har kommet med "forsyninger"- prim og risgrøt! Kjempestas!
Jeg for min del er travel...gjør jo ikke noe hjemme lengre(Desireee er ett unikum der!)- så jeg gjør mye utafor huset! hat jo vært en del på skolen, litt sosialt blir det og- og trening. Dagene går fort, og det er klart mye av tiden sitter man jo i bilen også. Det er en stor by, med avstander- og litt kø......Kjørte inn til Jumeirah 1 (sentrum) på mandag, og det tar hele dagen det. Guro er ferdig 1400 de dagene hun er i bhg- så da må jeg være på plass.

Temperaturen har blitt vedlig behagelig, og ungene leker masse ute om ettermiddagen. Det er jo ett fantastisk område vi bor på. Lekepark, fotballbaner, tennis etc etc- og ungene møter andre unger fra skolen her.
Det er også uterestauranter og hotell her. Så i går kveld gikk Frank og jeg ut en liten tur. Det er ikke hverdagskost! Var hos Kari etterpå, og kom ikke hjem før Desiree ringte og Guro hadde våknet og grått veldig...Men det var godt å komme seg litt ut.
I dag har ungene vært på Halloween fest hos en nabo, og gått da i nabolaget. De kom hjem med en kg godteri hver seg! Kjempelykkelige.
img31971

Har fått bilder fra Finnsnes med snø...pent er det jo, men akkurat nå er det greitt med sola og sanden! Faktisk går sola ned et time før nå enn da vi kom, det er jo vinter her og!

Da håper vi det står bra til der nord.

Mange klemmer

2 kommentarer

Britt Hjelle Johansen

05.nov.2008 kl.12:59

Heisann;)
Hyggelig å følge livet deres i Dubai:) Ser at alt er vel med dere, og at dere trives. Her er alt vel, snøen er kommet, og gått, og kommet, og nesten gått igjen..... Snø og slaps er ikke akkurat drømmeværet:( Det er tross alt bedre med skikkelig snø, slik at ungene kan være ute å kose seg.... Det er en fattig trøst når man helst vil være i varmere strøk..... Vel, kos dere videre, og hils Frank og ungene fra oss alle:)
Britt.

Berit Sofie

06.nov.2008 kl.21:28

Heihei kjære dere. Sender varme tanker og håper alt er bra. Savner dere. Mange klemmer fra tante Berit

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits