DR. KHADR fra Saudi Arabia

Hadde planlagt å skrive om internasjonal dag på GCS, U.A.E`s nasjonaldag og andre aktiviteter vi holder på med, men jeg tror Dr. Khadr skal få den fulle og ene oppmerksomheten. Før jeg forteller bakgrunnen for det, vil jeg så ydmykt jeg bare kan be om unnskyldning for de tanker jeg hadde om han fra første møtet. Har tenkt litt gjennom det, og kanskje tok jeg ikke så feil, kanskje snudde Dr. Khadr- kanskje mistolket jeg det hele, kultur forskjeller- uansett så tar jeg tilbake det jeg tidligere har nevnt om han.

For å få en helhet i det jeg ønsker å formidle, vil jeg gå tilbake til første konsultasjon hos Dr. Khadr ang Desirees hjerte. Han konkluderte da at hun hadde høyt blodtrykk i lungekapilærene ( nå må dere som har bedre peiling på medisin enn meg, bære over med mine terminologier. De kom på engelsk, og jeg har prøvd så godt jeg kunne å oversette de til norsk og ikke minst til en norsk jeg forstår) Hun tok røngten samme dag, og da jeg ikke hørte noe fra legen ringte jeg etter en uke. Han sa han ikke kunne se noen hull fra bildene. Han var da på tur til London, og skulle ringe meg da han kom tilbake. Det varte og rakk, og tolmodighet er ikke min sterke side- så jeg ringte han igjen. Det virket ikke som han husket oss, men etter å kort repetert hvem jeg var- kom han på det og sa kort og presis at hun trengte en kikkehulls operasjon for å se om det var ett hull. Dette kostet da 6000 aed (ca 12000 nok). Jeg sa igjen at vi ikke hadde pengene, og at jeg ville komme tilbake når vi hadde klart å skaffe penger.

Etter den samtalen begynte jeg vel litt å gi opp å få hjelp her i U.A.E- pengene ville flagre rundt ørene på oss, uansett. Penger vi slettes ikke har, eller har skaffet. Synes også det var fryktlig vanskelig å be om penger uten å vite eksakt hvor mye og til hva vi trengte de. Og tiden den går....
Så siste halmstrå var å få tak i papirene fra Filipinene. Desiree husket ikke navnet på sykehuset, kun gata det lå i. Vi googla på nettet i timesvis, men klarte ikke å finne noe. Til slutt kontaktet hun en venninne i Manilla som da skulle hjelpe henne. Desiree sendte penger, men vi hørte aldri mer fra denne venninna. Og der stod vi. Jeg var både sint og frustrert over hele situasjonen. Også sint for at vi fikk problemet sånn inn i stua, og frustrert over at jeg ikke kunne gjøre noe med det.
Oppi dette ringte Dr. Khadr og fortalte om ett nytt apparat de hadde fått på American Hospital (ett av de beste i Dubai)- Color flow ett eller annet. Forstod såpass at dette ersattet kikhulls-prosedyren, og ville gi oss svar på hvorvidt hun har hull i hjertet. Jeg spurte jo om hvor mye det kostet (så klart ! Redd for at vi skulle betale noe vi ikke har)Han sa mindre enn 1000 aed (2000 nok)- og jeg sa greitt. Forstod det slik i telefonen at dette var ett nytt apparat han gjerne ville prøve. Og at Desiree var nok ett "spennende" tilfelle. Mulig jeg tok feil....??!

Han ringte på onsdag, sa jeg skulle levere Desiree kl 12.30 i dag på kontoret hans. Han skulle da ta henne med til sykehuset- og jeg hente henne på kontoret hans igjen. Det var litt annerledes å komme inn på kontoret hans i dag. Han smilte veldig mildt og tok meg i hånden og virket som en snill bestefar. Må jo si at mitt første møtet med han var annerledes. Da fant jeg han dyktig, men skremmede- og veldig teknisk. En presis forretningsmann. Og det at han var en saudiarabere bvar skummelt i seg selv (!).

Jeg ga han 1000 aed, og så dro de. Nesten 4 t senere er jeg tilbake på kontoret hans. Desiree sitter på venterommet- og alt hun sier til meg er; de fant ett hull.
Igjen tar Dr. Khadr meg i hendene og smiler vennlig. Han forteller og tegner hva han fhadde funnet ut. Kort fortalt ett stort hull på 4 cm i diameter- og hva det gjør med kroppen hennes (enormt blodtrykk i kapilærene).
Han sier at en "open heart surgery" er det han vil anbefale. Jeg vet jo at dette koster opp mot 500 000- 1 mill  Nok, og kjenner at motløsheten tar meg. Han ser tydligvis det, og forteller at det også kanskje vil fungere med en "paraply-operasjon", men at han anbefalte "the big thing".
I samme slengen sier han også at dagens undersøkelse ble mye dyrere. Jeg roter i veska for å fine pengepungen. Da sier han- at nei, dette var greitt. Jeg ante jo ikke hvor mye dyrere, så jeg bare takket (det viste seg at det var 3000 nok dyrere! Som han betalte fra egen lomme) Jeg spør så hvor mye dette kommer til å koste. Det er da han fullstendig vipper meg av pinnen og sier at han vil hjelpe meg. Jeg tror jeg kanskje må ha sett rar ut, fordi han flyttet seg fra pulten og gikk til døra og lukket den.
Så snur han seg og sier at vi er alle mennesker, og det er hans plikt å hjelpe oss slik vi har hjulpet henne.

Dette er strekt å høre, og jeg begynner jo å gråte en skvett. Og det synes jeg var ubehagelig, fordi da klarte jeg jo ikke å si så mye mer. Han forteller meg om ett veledighetsfond på sykehuset, og at han tatt kontakt med den ene og den andre. Jeg får også nummeret til denne damen, men han sier han først vil ta kontakt med henne- så skulle han ringe meg igjen. Nå er det Eid her, og ferie neste uke- så det ville kanskje ta en ukes tid.

Jeg får papirene til Desiree og går noe fortumlet ut døra. Dette hadde jeg ALDRI ventet, og jeg tror dette er noe av det sterkeste jeg har opplevd på lenge. Det gjør ett utrolig inntrykk at denne Dr. Khadr fra Saudia Arabia har ett så stort hjerte for de som absolutt ingenting har.

Desiree gråter i bilen og forteller at hun hadde blitt behandlet somen prinsesse på sykehuset- dette hadde hun aldri oplevd før. Dr. Khadr hadde sagt til henne at han ville hjelpe henne som om hun var hans datter ! Han hadde også sagt at det spilte ingen rolle om man er muslim eller kristen- vi var alle mennesker.

Så klart vi ble tatt på sengen, jeg hadde en helt annen oppfating av situasjonen den føste gangen vi var der- og så viser det seg at denne lille store mannen stiller deg ved siden av oss og vil hjelpe. Det hører også med i historien at han i langt større grad enn oss vil lykkes :-) Skulle han klare dette, ville han selv foreta operasjonen, og jeg er 100 % sikker på at hun vil være i de beste hender!

Nå blir det spennende å se hva han kan få til. Jeg skal fremdeles gjøre mitt, men det er litt godt at flere er med og drar lasset! Han sa det ikke bråhastet, vi hadde ett par mnd på oss og med ett hull på 4 cm i diameter i hjertet, så er kanskje 2 mnd lang tid....!

Dette har vært en god dag :-)


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits