Litt av en uke !

I dag morges var det tomt i huset igjen. Mamma og pappa dro i natt- det var litt stusselig å stå opp....Takk for veldig koselig besøk!!

Den siste uka har vært vanvittig travel, hektisk, spennende og innholdsrik!
Det hele startet med at Al Shifa (ett charityfond) avslo søknaden med å hjelpe Desiree med hjerteopreasjonen hun så sårt trenger. For dere som ikke er helt oppdaterte, har Desiree(som da er hushjelpen her) ett 4 cm stort hull i hjertet. I følge legen skal hun egentlig ikke vært i live nå, men det er hun  :-)

Jeg hadde jo klokketro på at det ville gå iorden, så skuffelsen ble stor. Fortalte det til henne, og jeg kunne se at hele jenta datt sammen. Det var en tung morgen. Nå har det seg slik at vi ikke har de 250-300 000 det koster å
fikse dette. Hadde vi hatt det, hadde jenta vært ute av sykehuset for lenge siden!
Jeg satt i flere timer og tenkte ut vettuge og også mulige varianter- og i mine depserate forsøk ringte jeg til en av avisene her i Dubai. Forundelig nok, ringte det en reporter tilbake; Sean Driscoll, og etter jeg hadde fortalt hva jeg hadde på hjertet- sa han at dette ville han ha på første siden neste dag. Må jo innrømme at jeg synes det var litt rart- men tenkte vel at det var jo sikkert lurt det, så kunne jeg få pengene og ferdig med det.
Så neste morgen dekket historien hele førstesiden; http://www.7days.ae/storydetails.php?id=71940%20%20%20%20&page=local%20news&title=Help%20save%20her%20life
Litt skummelt synes jeg det var, men nå var det allikevel forsent. Dessuten var jeg fornøyd med hvordan Sean hadde vinklet det. Var nok veldig spent på reaksjoner, og også at dette kanskje ble "dumt" (kommer ikke på noe bedre ord)midt oppi i krigen i Gaza. Avisene her har jo også vært fulle av grusomme bilder og beskrivelser. Og innsamlingene har pågått og pågår ennå. Ser store Herkulesfly flere ganger om dagen med hjelp til Gaza, fly over hodet her. Så det var kanskje ikke akkurat den beste tiden om å be om penger til ett enkelt menneske. Men på en annen side, er vel ikke noen menneskeliv verdt hverken mer eller mindre enn ett annet- så jeg klarte vel å rettferdiggjøre det på den måten!
På ettermiddagen ringte Sean og sa at det hadde vært en storm av hendvendelser til resepsjonen av mennesker som ønsket å hjelpe. Jeg hadde jo overhodet ikke tenk så langt....det praktiske altså, konto etc. Sean videresendte all mail og telefoner til meg. De første par dagene etter avisoppslaget satt jeg stort sett foran pc-en og i telefonen. Det kom også "follow-up-stories" så og si nesten hver dag i 4-5 dager etterpå, så pågangen økte jo bare. To dager etter førstesiden ringte City7tv og ville lage en reporasje til nyhetssendingen. Jeg var så lykkelig jeg for at pengene strømmet inn, så jeg tenkte nå at stille opp der og skryte av hvor fantastiske Dubai beboerene er som har vist sånn engasjement, ville sikkert være lurt. Du kan se innslaget her; http://www.city7tv.com/city7news.asp (velg 8.januar).
Det jeg da ikke var helytklar over , var at de skulle kjøre dette som en kampanje hver dag i en uke på morgen og kvelds nyhetene!!!
Så dagene etter ble jo også hektiske. Og pengene rullet inn...(jeg hadde jo ikke tenkt på noen konto, så måtte bruke min egen private- og det er vel ikke helt riktig etter reglene....)Og det var jo kanskje ikke helt stuerent heller at kontoen stod i mitt navn, så jeg "ansatte" Inger Sollie som revisor :-) Takk og lov sa hun seg villig vekk til dette, og en varm takk til deg Inger for hjelpen og den moralske støtten! Du er ikke avsatt ennå ;-)
Pengene har som sagt strømmet inn, og i dag teller jeg ca 140 000 NOK ! Det som er så fantastisk med denne summen er at den kommer fra så utrolig mange mennesker. Mennesker jeg har møtt denne uken, snakket med, mailet med- har vært noe av det mest spennende jeg har gjort på lenge! Det har kommet velstående pakistanere på døra med sjekker, mammaer, med all mulig nasjonalitet, på skolen som har stoppet meg og gitt med alt fra 100 til 10 000 NOK! Totalt fremmede som har stoppet meg på butikker og gitt penger, ukjente som har satt inn små og større beløp på kontoen. Noen har villet vært anonyme, andre har ønsket tilbakemeldig på at pengene har kommet inn. Men det som har rørt meg aller mest av alt, er engsjementet til Desiress Kabayans ( det ordet har jeg lært meg denne uka, og det betyr landsmann!) Det har vært overveldene. En Arnel ringte samme dag som førstesiden, og han lagde en kampanje han kalte "A dirham to save life". Dette har han distrubuert ann mass til ulike filipinske community leaders og ansatte. Det finnes 400 000 filipinere her i UAE. Etter noen dager fikk jeg mail på mail fra ulike filipinske ledere av ulike slag- og de satte igang kampanjer blant sine egne. Mange av disse er constructionworkers- og tjener minimalt. For ett engasjement og "drive"! Flere av disse ringte til Desiree for å gi henne moralsk støtte.
Jeg var så heldig å møte Arnel og to andre forrige kveld da de ga meg en konvolutt full av penger, samlet inn fra de som mye mindre har. Må jo si at dette har vært en rørende opplevelse, og også litt småflau. Her har vi som tilhører den rike delen av verden, samlet inn penger fra den fattige delen.....Hadde litt problemer med den tanken der en stund. Fikk formidlet det til Arnel, og han sa noe slik som at dette var en takknemlighetsgjerning siden jeg hadde stilt slik opp fra en av dem. Så på sett og vis- kunne jeg leve med det!
Ellers har jo skolen og barnehagen til ungene vært utrolige. Sendt rundt skriv, hatt kakelotteri, skal ha loppemarked, sendt det rundt til andre skoler i Dubai etc etc. Nesten utrolig!
Etter denne opplevelsen er jeg mektig imponert over hva media betyr for en sak. Dette ville aldri ha skjedd, hadde ikke media tatt imot historien og formidlet den sånn som den har blitt gjort. Fasinerende!

Som de fleste askepott historier har også denne en utrolig slutt.  En helt utrolig slutt !
På søndag legges Desiree inn på sykehuset. Hun skal tette ett 4 cm hull i hjertet, og forhåpentligvis få livet i gave igjen. Og dette uten å røre de 140 000 kronene som er samlet inn ! Jeg fikk en telefon igår- som jeg aldri hadde drømt om å få....
Hvem dette er, og hva det dreier seg om har jeg fått beskjed om ikke å si noe om. Jeg lekker jo litt, men å broadcaste det på en blogg, blit til og med etter mine standarer litt drøyt:-) Men lover å fortelle alt når jeg får klarsignal!

Så; her sitter vi; jeg ganske så sliten etter en knall tøff og spennende uke, Desiree livredd og glad.
Skal kjøre henne på søndag, og så må vi alle krysse fingrene for at dette går bra. Hun er iallefall i de beste hender !

p.s- resten av gjengen har det bra, itilfelle noen trodde jeg hadde glemt dem :-)4 kommentarer

Inger

16.jan.2009 kl.07:15

3 ganger hurra for deg, Øydis! Du er en enestående dame med STORT hjerte! Lykke til med operasjonen Dessire, du er i de beste hender.
Klem fra Inger

marina hoel heitmann

16.jan.2009 kl.10:37

En helt ufattelig historie i regi av ei ufattelig rundhåndet Øydis (Owdes)som med sitt engasjement drar en hel liten del av verden med seg, og så med en slikt uventet og spennede utfall!! Alle gode tanker til dere alle, og mest av alt Desiree som nå blir frisk. Min svigerinne utførte en slik operasjon etter sin andre fødsel og det gikk kjempebra! Og Desiree som har så mange varme gode mennesker rundt seg er kjempeheldig! Skal se du ender opp som fondsbestyrer mens du er der nede, Øydis :-) Lykke til videre med alt og alle!
Marina

Britt Hjelle Johansen

17.jan.2009 kl.12:06

Helt utrolig:-) Blir helt rørt av å lese om alt dette, du har et utrolig stort hjerte, og Desiree er veldig heldig som kom til dere. Gleder meg til å lese om fortsettelsen, og ønsker dere alle masse lykke til, vi tenker på dere:-)

Randi Kveen

17.jan.2009 kl.20:50

Kjempebra Øydis, for et engasjement!!!! Blir rørt av å lese å historien din, dama var heldig som kom til dere :o) Stå på, d nytter å bry seg!! Lykke til... Klem

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits