Menneskets ondskap !

Ingen lystig overskrift, men det er ikke spesielt lystig det jeg skal skrive om heller !

Maryflour, en 21 år gammel filipinsk hushjelp i nabolaget, mamma til 2 små- og ansatt hos en tyrkisk familie med stort hus og flotte biler. "Madammen "i huset dro til New York for 2 mnd siden for å føde sin førstefødte. For tre dager siden dro "Sir" til New York for å være sammen med sin lille familie. Hushjelpen er igjen her, og passer huset, vasker bilene og holder gårdsplassen ren for sand.
Hun har vært veldig mye her de to siste mnd, og jeg har jo ikke helt skjønt bakgrunnen for det. I dag forteller Desiree at "Sir" ikke er snill, hun har ikke fått betalt, eller penger til mat siden "Madammen" dro. Da han forlot huset for tre dager siden, var kjøleskapet tomt, og fritt for mat i alle skap. Han hadde blitt sint da Maryflour hadde bedt om penger til mat- det fikk hun ikke. Så var hun forlatt i det flotte huset, med de fine bilene, uten ett øre og ingen mat....."Sir " skal være borte i 14 dager! Vi har ikke engang hatt fantasi nok til å skjønne hvordan ting hang sammen. Vi fikk en prat med henne nå i kveld, og hun fortalte oss dette. Hun sa hun hadde kommet hit, for å spise opp restene etter vår middag......
Fra i kveld kan hun komme når det måtte være, og ta den maten hun trenger når hun er sulten.
Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, dette foregår 100 m fra huset vårt i 2009- er det mulig ???Eller hvordan kan det være mulig at mennesker kan behandle andre på denne måten???

Så er det Charlie. Charlie er gift, ingen barn. Mannen jobber i Dubai. Av "Sir" får hun ikke lov til å ha besøk av mannen. Og mannen bor i Labour Camp ( flest menn som mulig, stuet sammen på minst plass som mulig)Charlie har, hvist hun er heldig, en fridag i uken. Vi har ofte sett henne og mannen sitte på en benk i parken den dagen hun har fri- gjerne i 40 grader, det er det eneste stedet de kan få være sammen.
Charlie var veldig syk i påsken. Da hadde "herskapet" besøk fra Tyskland, og Charlie jobbet hver dag fra tidlig morgen til sent på kvelden i 14 dager uten fri. Hun hadde høy feber, og kastet opp. "Madam" var rasende for hun var syk. Jeg var selv en sen kveld og så til henne, venninnene hennes var bekymret- og der lå hun med høy feber og skalv. Men allikevel må hun diske opp og vaske etter"Herskapet". Hun fikk tak i antibiotika, og ble etter hvert bedre. Charlie ser sliten ut. Hun sparer slik at de kan kjøpe seg ett hus hjemme i Filipinene.

Dette var 2 historier, innen 200 m rekkevidde....vet det finnes 1000 vis av lignende og værre historier i Dubai. Dette er ondskap utført av mennesker i nabolaget.  Jeg grøsser!
Klarer ikke la være å tenke på Øverlands ord; "Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv"- ja, det smerter og opprører oss. Og det er så lite vi kan gjøre for å få en stopp på dette. Jentene er rettsløse.

Det var det !

3 kommentarer

11.mai.2009 kl.11:49

Hei Øydis! Trasige historier du har å fortelle. Det som er positivt oppi alt det her, er jo at du i alle fall bryr deg. Kan tenke meg at det betyr masse for dem. Her i Støa går alt sin vante gang. Vi er begynt med de skriftlige eksamene og snart venter muntligen. Vi er spente :)
Hilsen Marte

Inger

11.mai.2009 kl.12:23

Vi har mange lignende historier fra vårt nabolag her i Meadows...dessverre. Blir også frustrert over at en ikke får gjort noe. Du bryr deg iallefall og hjelper noen!!

Kirsten

18.mai.2009 kl.17:58

Hei
Jeg kunne også ha lagt til et par slike historier fra dette landet. Man blir både fortvilet og usikker på hvordan man kan hjelpe når man hører slikt.
I dag har vi samlet inn penger til "portvakten" vår, som mistet sin lille sønn i en tragisk ulykke hjemme i Nepal i helgen. Han har hatt store kvaler med hva han nå skulle gjøre, for han hadde jo ikke ferie før til neste år og hvis han reiste hjem så kunne han komme til å miste jobben her....
Man blir ydmyk og enda mer takknemlig over det livet vi selv lever.
God tur hjem til Norge i ferien
Mvh
Kirsten

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

40, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits