2 smeller og 2 grønne kort på under en uke !

Ja, det er nesten ikke til å tro !
Aller først; i dag er Bård 8 år !! Gratulerer du store skjønne gutt !!

Tilbake til smellene og de grønne kortene;

Forrige onsdag på vei til trening, kom jeg kjørende her i Green Community i maks 40. Plutselig smeller det noe voldsomt, og jeg skjønner at jeg har blitt påkjørt. En BMW sportsbil har dura rett inn i bilen, og knust skjerm, hjul og akslinger. Bildeler ligger strødd rundt omkring. Mannen som kjørte på meg begynner å kjefte på meg og si at det er min skyld. Blir jo så lei meg, liker ikke kjeft- og heller ikke å kræsje biler! Han ringer politiet og sier han vil komme ned og avgi rapport- luringen! Min bil er ikke kjørbar, så jeg nekter han å dra noen steder. Politiet får komme hit. Det var mange indiere langs veien som jobbet, de så hva som skjedde, men ville ikke si noe til politiet. Så der stod jeg da i singlett og tights( ikke det lureste antrekket å møte politiet i ).
Heldigvis kom det en nabo forbi og fikk reoet meg litt ned, og ba meg få på meg mer anstendig klær! For en gangs skyld hadde jeg ekstra klær i bilen. Så med to lag klær i 38 varmegrader- svettet jeg som en foss da politiet endelig kom! Måtte få Frank til å snu og komme. Det hjalp det på den sinte mannen!
Fikk det grønne kortet, som da betyr at det ikke var min skyld- og at det er hans forsikringsselskap som må betale.
Ting tar tid her- og etter flere timer ble bilen tauet bort på verksted. Dit måtte jeg og dra og åpne en sak. Papirmølle! Det vil ta uker å få igjen bilen.....Så jeg returnerte i en liten Mazda leiebil.

I dag, mens jeg var på trening, stod bilen trygt parkert i parkeringshuset. Da jeg kom ut stod en stor BMW most i pakparten på leiebilen. Heldigvis kommer eieren like etter, og sier det er min skyld! Fatter ikke at det er mulig !! Han gir seg ikke, enda jeg forklarer at jeg kom klokka da og  da- og han kom senere. Så jeg ringer politiet. Mannen i BMW-en vil jeg skal flytte bilen min, men klok av skade- nekter jeg !
Da politiet kommer, får jeg jo det grønne kortet igjen- og iraneren bak BMW unnskylder seg.
Fikk en artig opplevelse med politiet. Mens sjåføren i politibilen skrev papirer, begynner han andre å snakke med meg. Han spør hvor gammel jeg er, og deretter om jeg kan tippe alderen hans. Jeg sier 25, og da ler han- og forteller han er 18 år. Jeg spør forundret hvordan han kan være politi i en alder av 18. Da forteller han at han begynte da han var 17. Faren hans har venner i politiet, og sånn ble han politi !! Nå kjenner jeg jo flere politi her, så kanskje skal jeg prøve meg , jeg og ;-) Noe politi skole hadde han ikke gått på ;-)
Han spør om Norge, om biler der hjemme etc. Så forteller han meg at moren hans døde for en mnd siden og at han er veldig lei seg. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle si. Han sier videre han ikke vil snakke arabisk, fordi han vil bli flink i engelsk. Da sjåføren endelig er ferdig med skrivingen, takker han for praten og tar med i hånden.

Dette er første møte jeg har med en UAE borger av det motsatte kjønn. Blir nesten litt rørt over interessen han viste for hvor jeg kom fra og hvordan vi har det her i UAE. Tipper de er like nysgjerrige på oss som vi er på dem ! Så i dag, tross bulken i bilen, er jeg glad for møtet med politiet. Jeg har veldig respekt for UAE borgerene, og satte vedlig stor pris på at de viste nysgjerrighet ovenfor meg og oss. Det er jo litt rart å bo i ett land der avstanden mellom oss fremmedarbeidere og de lokale er så stor.

På onsdagskveld har vi i bokklubben invitert to lokale emirat damer som jeg kjenner. Vi skal servere kjøttkaker og tyttebær og rømmevafler til dessert. De har gitt oss lov til å stille alle mulige spørsmål, og jeg gleder meg ;-) Veldig !!!

Varm hilsen fra Dubai

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

41, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits