Tur til Wadi Hayl.

Temperaturen har falt, og vi er klare for å oppdage mer av UAE enn det Dubai kan by på ! I går dro vi østover mot Fujeirah ( en av de syv statene i UAE). Målet var Wadi Hayl- en oase oppe i fjellene med en 300 år gammel festning. Dette var en av boligene til herskeren på den tiden. Her bodde han og familien på 9. Flere soldater bodde også her og passet  fortet.

Det har kommet skyer over landet igjen, og det er så deilig :-) Langs motorvei 88.

Fredagsbønnen er over i Dhaid.

Fjellene i øst.

Fortet i Hayl.


Utsiktsposten på høyden. Her hadde soldatene utsikt over begge sidene av passet.


Soverommet til sheiken. Utrolig kjølig og luftig. Her oppe sov 9 mennesker...

Stråtaket på bildet viser huset hvor soldatene bodde.

Det var flere håndtrykk laget av de som bygde borgen for 300 år siden.Så fikk vi jo muligheten til å gå i fjellet- da er jo jeg i mitt ess :-)


Utsiktsposten.


Gard er og en kløpper til å klatre i fjell. Vi kom oss nesten på toppen !

Lengre inn i dalen stoppet veien, og tid for mat. Det er så vakkert i fjellene her, men søppel OVER ALT! Ungene fant sko, flasker, kleshengere....vet ikke hva ! Skulle ønske de tok bedre vare på naturen! Møtte en emiratisk familie fra fjellene som også var på tur. Vi delte litt mat og te- veldig flott møte med de lokale !

En provisorisk huske, eller skyggeplass for dyrene??

Ettermiddag i Masafi.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

wikmarkidubai

wikmarkidubai

42, Lenvik

Mamma til Bård, Gard, Brage og Guro. Gift med Frank som da jobber i Polarcus.Flyttet til Dubai, The Green Community, i august 2008.Trives godt her nede i varmen.Suger til meg nye inntrykk og vil forsøke å dele noe av dette med dere.

Kategorier

Arkiv

hits